Sluit Aan het laden....
Help

Hoe kunnen wij je helpen?

Kan ik een bedrijfsnaam + logo wedstrijd plaatsen?

Helaas is dit niet mogelijk vanwege verschillende redenen. U komt dan in de situatie dat de ene ontwerper de naam verzint en de andere ontwerper een logo ontwerpt wat u aanspreekt. Dan zit u met de verdeling van het prijzengeld. Tevens is het in namenwedstrijden niet mogelijk om ontwerpen in te sturen. Start dus altijd eerst een namenwedstrijd en pas als u een naam heeft, een logo wedstrijd.

Hoe zit het met auteursrechten?

Alle ontwerpers op de site gaan er mee akkoord dat ze alle mogelijke rechten afstaan als zij een wedstrijd hebben gewonnen. U hebt dus alle recht om het ontwerp voor allerlei doeleinden te gebruiken. Bij een privé project dient u zelf met de ontwerper de rechten af te stemmen.

Op welke manieren kan ik mijn wedstrijd betalen?

Er zijn verschillende manieren waarop je kunt betalen. In Nederland accepteren we de volgende betaalmethodes. iDEAL, PayPal, Creditcard, Mister cash en bankoverschrijving.

Wanneer wordt de wedstrijd online geplaatst?

De wedstrijd wordt online gezet na ontvangst van de betaling. Bij betaling met credit card of een andere directe betalingsmethode staat de wedstrijd meteen online. Bij een bankoverschrijving kan dit enkele dagen duren.

100% kwaliteitsgarantie, zo simpel is het!

Een geweldig ontwerp of uw geld terug! Alle wedstrijden zijn standaard voorzien van de 100% Kwaliteitsgarantie. Het uitgangspunt is altijd het beste ontwerp voor u te vinden. Bent u niet tevreden of dreigt de wedstrijd in de soep te lopen, dan helpen we u graag. Zo kunnen we u advies geven over een betere briefing of de einddatum van uw wedstrijd aanpassen.

Wanneer vervalt het recht om geld terug te vragen?

  • Als u de wedstrijd garandeert aan de ontwerpers.
  • Als u finalisten kiest dan wordt de wedstrijd automatisch gegarandeerd en vervalt het recht op een geld terug verzoek.

Krijg ik een factuur voor mijn betaling?

Ja, wanneer je een wedstrijd start wordt er door ons systeem automatisch een factuur aangemaakt die gedownload kan worden.

Hoe lang duurt een wedstrijd?

Standaard duurt een wedstrijd 2 weken, je kunt er echter voor kiezen om dit te verkorten (minimaal 1 week) of te verlengen naar maximaal 6 weken.

Zijn de getoonde bedragen exclusief BTW?

Alle bedragen op onze website worden getoond zonder BTW. Als je een wedstrijd start is het prijzengeld exclusief BTW, de factuur wordt dan door ons systeem aangemaakt met 21% BTW.

Hoe kan ik communiceren met ontwerpers?

U kunt communiceren met de ontwerpers door naar het wedstrijd forum te gaan. In het forum kunt u algemene opmerkingen plaatsen en toelichting geven op uw briefing. Ook kunt u op een ingezonden ontwerp klikken en zo laten weten wat u van het ontwerp vindt en welke aanpassingen er eventueel gedaan moeten worden. Daarnaast kunt u een ontwerper altijd een privé bericht sturen als hij/zij dit toelaat.

Kan ik bestanden uploaden bij mijn wedstrijd?

Dat kan, als je een wedstrijd start kun je verschillende bestanden toevoegen. Deze kunnen de ontwerpers dan downloaden/ gebruiken.

Hoe weet ik of de inzendingen van mijn ontwerp wedstrijd 100% origineel zijn?

Bij Ontwerpen-voor-geld.nl hebben we een fraude systeem waar we allemaal melding op kunnen maken. Zowel ontwerper als opdrachtgever en wij zelf, hiermee scheiden we voor 99% het kaf van het koren. Het is verstandig om tegen het eind van uw wedstrijd te controleren of het beoogde winnende ontwerp daadwerkelijk origineel is. Zoek op het internet naar vergelijkbare ontwerpen (wij kunnen u daarmee helpen). U kunt hierbij bijvoorbeeld gebruik maken van een in beelden gespecialiseerde zoekmachine zoals PicScout of Google images. Ontwerpers die gebruik maken van een niet origineel ontwerp, krijgen een waarschuwing en worden na 3 waarschuwingen van onze site verwijderd. Als er een melding wordt gemaakt van mogelijk inbreuk op rechten van derden, dan geeft Ontwerpen-voor-geld.nl dit onmiddellijk aan u door.

Uit hoeveel ontwerpen kan ik kiezen wanneer ik een wedstrijd plaats?

Dat is heel erg afhankelijk van de vergoeding die u aan uw wedstrijd hangt. Feitelijk komt het erop neer dat hoe hoger de vergoeding is hoe meer ontwerpen er ingezonden zullen worden. Let er wel op dat alleen het prijzengeld nooit een garantie is voor veel ontwerpen. Er zijn wel een aantal manieren waarop je de kans op meer ontwerpen kunt vergroten. Zo kun je bijvoorbeeld de wedstrijd garanderen. Daarnaast wordt communicatie door de ontwerpers op prijs gesteld. Ook een goed geschreven briefing helpt bij het verkrijgen van meer ontwerpen.

Wat als hét ontwerp er niet tussen zit?

Er bestaat altijd een kleine kans dat geen enkel ontwerp voldoet aan de door uw gestelde eisen.We hebben een succespercentage van 97%, de kans dat u geen geschikt ontwerp vindt is dus erg klein. Dat is een risico dat niet valt uit te sluiten maar dat risico hebben wij zoveel mogelijk willen beperken. Het is onze ervaring dat als een bedrijf zich aan onze adviezen houdt, er een ruime keuze is en er altijd een inzending bijzit die bij uw bedrijf past.

Ben ik verplicht een winnaar te kiezen?

Het is een wedstrijd en dus daar hoort in principe een winnaar bij. Bij een wedstrijd met een gegarandeerde vergoeding bent u daarom verplicht een winnaar te kiezen. Bij een wedstrijd met een niet-gegarandeerde vergoeding, bent u niet verplicht een winnaar te kiezen, alleen als er een ontwerp naar uw smaak tussen zit.

Waarom raden jullie een wedstrijd met gegarandeerde vergoeding aan?

Bij een gegarandeerde wedstrijd betalen we altijd een ontwerper uit. Dit geeft ontwerpers meer vertrouwen en daarmee kunt u een beter resultaat verwachten en meer inzendingen. De niet goed, geld terug garantie komt hiermee te vervallen.

Wat als ik geen winnaar wil selecteren?

Het mooiste is natuurlijk dat er een winnaar wordt geselecteerd. Mocht u dat niet willen kunt u ook het prijzengeld verdelen onder de ontwerpers. Of als u een niet goed, geld terug garantie hebt, het volledige prijzengeld terugvragen.

Welke commissies rekenen jullie?

Hoe zijn de prijzen opgebouwd bij ontwerp wedstrijden?

Dat is heel simpel, onze kosten zijn 30% van het prijzengeld. 70% gaat naar de ontwerper. Daarmee zijn wij één van de goedkoopste ontwerp sites. Voor extra opties als een besloten wedstrijd worden extra kosten in rekening gebracht.

Wat kost het plaatsen van een opdracht of shout?

Wij rekenen geen commissie voor het plaatsen van een opdracht of shout.

Onze missie

Ons toegewijde team van professionals werkt hard om u de best mogelijke gebruikerservaring te bieden. Dit is waar we van houden en wij zullen ervoor zorgen dat het elke dag een beetje beter wordt!

Over ons

Ben je ontwerper? Registreer je nu! Lees meer
32%
()

Uploaden annuleren