Ontwerpen-voor-geld.nl https://www.ontwerpen-voor-geld.nl Logo ontwerpen? Start een ontwerpwedstrijd of plaats een ontwerp opdracht voor het beste design! Thu, 16 Apr 2015 09:46:43 +0000 nl-NL hourly 1 http://wordpress.org/?v=4.1 In memoriam: Dennis Klappe https://www.ontwerpen-voor-geld.nl/memoriam-dennis-klappe/ https://www.ontwerpen-voor-geld.nl/memoriam-dennis-klappe/#comments Thu, 26 Mar 2015 10:32:09 +0000 https://www.ontwerpen-voor-geld.nl/?p=9963 Al ruim 5 jaar melden zich massaal ontwerpers aan op de website; van Nederlandsels ontwerpers tot ontwerpers uit Mozambique. Met al deze verschillende culturen op de website maak je als organisatie wel eens wat mee, verschillen van inzicht of verschillen in omgangsvormen. Omstandigheden in het privéleven van de ontwerper of opdrachtgever beïnvloeden soms de gang […]

Het bericht In memoriam: Dennis Klappe verscheen eerst op Ontwerpen-voor-geld.nl.

]]>
Al ruim 5 jaar melden zich massaal ontwerpers aan op de website; van Nederlandsels ontwerpers tot ontwerpers uit Mozambique. Met al deze verschillende culturen op de website maak je als organisatie wel eens wat mee, verschillen van inzicht of verschillen in omgangsvormen. Omstandigheden in het privéleven van de ontwerper of opdrachtgever beïnvloeden soms de gang van zaken op onze website. Maar normaal gesproken zijn een aantal herinneringsmails of een telefoontje voldoende om alles weer in goede banen te leiden.

Maar vorige maand was dit anders, we werden gebeld door een Belgische opdrachtgever. Hij had een logo ontwerp wedstrijd geplaatst en op 29 januari van dit jaar had hij een winnaar gekozen. Dit was Dennis Klappe, voor Dennis was dit zijn eerste gewonnen wedstrijd op de website. Een geweldige prestatie!

Echter, de opdrachtgever had al enige tijd niets meer van de ontwerper gehoord en belde ons of wij konden bemiddelen. Dat doen we graag, maar dit keer was dat niet nodig. De opdrachtgever belde ons binnen een uur terug, hij was er achter gekomen dat Dennis was overleden. Hij stierf op 30-1-2015, één dag nadat hij de wedstrijd had gewonnen op onze site.

Dit nieuws kwam hard bij ons binnen, via deze weg willen we ons medeleven betuigen aan de nabestaanden van Dennis.

Het bericht In memoriam: Dennis Klappe verscheen eerst op Ontwerpen-voor-geld.nl.

]]>
https://www.ontwerpen-voor-geld.nl/memoriam-dennis-klappe/feed/ 0
Winnaar Designer Awards 2014 https://www.ontwerpen-voor-geld.nl/winnaar-designer-awards-2014/ https://www.ontwerpen-voor-geld.nl/winnaar-designer-awards-2014/#comments Thu, 19 Feb 2015 09:32:39 +0000 https://www.ontwerpen-voor-geld.nl/?p=9957 Zoals we jullie eerder hebben laten weten is het toekennen van de Designer Awards 2014 iets anders verlopen dan voorgaande jaren. Wij hebben gekeken naar de ontwerper die het best heeft gepresteerd in 2014: hoeveel wedstrijden heb je gewonnen, wat vertellen klanten over je, welke ratings heb je gekregen en nog een aantal punten. Na […]

Het bericht Winnaar Designer Awards 2014 verscheen eerst op Ontwerpen-voor-geld.nl.

]]>
Winnaar Designer Awards

Zoals we jullie eerder hebben laten weten is het toekennen van de Designer Awards 2014 iets anders verlopen dan voorgaande jaren. Wij hebben gekeken naar de ontwerper die het best heeft gepresteerd in 2014: hoeveel wedstrijden heb je gewonnen, wat vertellen klanten over je, welke ratings heb je gekregen en nog een aantal punten. Na een paar dagen rekenen is VY Design de winnaar van 2014 geworden, op de voet gevolgd door Linssen en Route 39. Dinsdag 17 februari hebben we VY Design een bezoek gebracht om de Designer Award en tegoedbon van Bol.com uit te reiken.

VY Design gefeliciteerd!

Het bericht Winnaar Designer Awards 2014 verscheen eerst op Ontwerpen-voor-geld.nl.

]]>
https://www.ontwerpen-voor-geld.nl/winnaar-designer-awards-2014/feed/ 0
Nieuw: realtime notificaties! https://www.ontwerpen-voor-geld.nl/nieuw-realtime-notificaties/ https://www.ontwerpen-voor-geld.nl/nieuw-realtime-notificaties/#comments Thu, 19 Feb 2015 09:07:41 +0000 https://www.ontwerpen-voor-geld.nl/?p=9954 Langzaam transformeert onze website van een dynamische website naar een realtime website. De eerste stap is deze week gezet, vanaf nu krijgt u realtime notificaties van alles wat er op de website gebeurd. U krijgt nu linksonder aan de website een notificatie als u bijvoorbeeld een nieuw ontwerp heeft ontvangen op de website. Of als er […]

Het bericht Nieuw: realtime notificaties! verscheen eerst op Ontwerpen-voor-geld.nl.

]]>
realtime notifications op ontwerpen-voor-geld.nl

Langzaam transformeert onze website van een dynamische website naar een realtime website. De eerste stap is deze week gezet, vanaf nu krijgt u realtime notificaties van alles wat er op de website gebeurd. U krijgt nu linksonder aan de website een notificatie als u bijvoorbeeld een nieuw ontwerp heeft ontvangen op de website. Of als er een nieuw bericht is binnengekomen van de ontwerper. Benieuwd? Start een ontwerpwedstrijd en ervaar het zelf.

Het bericht Nieuw: realtime notificaties! verscheen eerst op Ontwerpen-voor-geld.nl.

]]>
https://www.ontwerpen-voor-geld.nl/nieuw-realtime-notificaties/feed/ 0
Crowdsite.com is uitgeroepen als een ‘New Icon of Holland’ https://www.ontwerpen-voor-geld.nl/new-icon-holland/ https://www.ontwerpen-voor-geld.nl/new-icon-holland/#comments Wed, 18 Feb 2015 17:33:08 +0000 https://www.ontwerpen-voor-geld.nl/?p=9950 Crowdsite.com is uitgeroepen als een ‘New Icon of Holland’ door startup website foundedinholland.com. Ze hebben een te gekke animatie gemaakt om dit bekend te maken. De complete lijst of ‘New Icons of Holland’ wordt binnenkort gepresenteerd. Bekijk de animatie, heren bedankt!

Het bericht Crowdsite.com is uitgeroepen als een ‘New Icon of Holland’ verscheen eerst op Ontwerpen-voor-geld.nl.

]]>
Crowdsite.com is uitgeroepen als een ‘New Icon of Holland’ door startup website foundedinholland.com. Ze hebben een te gekke animatie gemaakt om dit bekend te maken. De complete lijst of ‘New Icons of Holland’ wordt binnenkort gepresenteerd.

Bekijk de animatie, heren bedankt!

Het bericht Crowdsite.com is uitgeroepen als een ‘New Icon of Holland’ verscheen eerst op Ontwerpen-voor-geld.nl.

]]>
https://www.ontwerpen-voor-geld.nl/new-icon-holland/feed/ 0
Beleid in webdesign wedstrijden https://www.ontwerpen-voor-geld.nl/beleid-webdesign-wedstrijden/ https://www.ontwerpen-voor-geld.nl/beleid-webdesign-wedstrijden/#comments Wed, 17 Dec 2014 12:47:26 +0000 https://www.ontwerpen-voor-geld.nl/?p=9933 Er wordt op onze site vaak gebruik gemaakt van de fraudeknop om potentiële fraude te melden. Hier zijn we erg blij mee want dit houdt onze website schoon en zo blijft de kwaliteit gewaarborgd. Op deze pagina willen wij aangeven wat wel en niet is toegestaan. Wat moet ik de opdrachtgever aanleveren? Webdesign altijd in origineel formaat […]

Het bericht Beleid in webdesign wedstrijden verscheen eerst op Ontwerpen-voor-geld.nl.

]]>
Er wordt op onze site vaak gebruik gemaakt van de fraudeknop om potentiële fraude te melden. Hier zijn we erg blij mee want dit houdt onze website schoon en zo blijft de kwaliteit gewaarborgd. Op deze pagina willen wij aangeven wat wel en niet is toegestaan.

Wat moet ik de opdrachtgever aanleveren?

  • Webdesign altijd in origineel formaat aanleveren, een met lagen opgebouwd bestand, bij voorkeur in Photoshop formaat (.PSD).
  • Bijbehorende lettertypen, als hier kosten aan zijn verbonden, dien je de opdrachtgever van te voren hiervan op de hoogte te stellen.
  • Bijbehorende stockafbeeldingen, als hier kosten aan zijn verbonden, dien je de opdrachtgever van te voren hiervan op de hoogte te stellen.

Mag ik stockmateriaal gebruiken in webdesign wedstrijden?

Dat is geen probleem, als het maar niet als logo gebruikt wordt. Lees meer

Mag ik standaard templates (b.v. wordpress templates) gebruiken in webdesign wedstrijden?

Nee, je ontwerp moet uniek zijn.

De opdrachtgever zegt dat ik ook HMTL/CSS van de website moet maken, moet dat?

Het gaat om een ontwerp wedstrijd, dus hoef je alleen het ontwerp aan te leveren.

Mag ik de opdrachtgever aanbieden dat ik de website ook wel wil maken? 

Je mag geen reclame maken voor je eigen/extra diensten, dit voorkomt dat een je een streepje voor hebt ten opzichte van andere ontwerpers.  Als je eenmaal als winnaar bent gekozen, mag je wel aanbieden de technische kant van de website te realiseren. Doe dit dan via een privé project.

Vraagt de opdrachtgever jou of je de website ook wilt maken? Dan kun je hem hier een eerlijk antwoord op geven.

Tip: Je kunt wel als vaardigheid aangeven dat je beschikt over kennis van HTML/CSS. Dit kan de opdrachtgever meenemen in de beslissing om jou te kiezen als winnaar.

Het bericht Beleid in webdesign wedstrijden verscheen eerst op Ontwerpen-voor-geld.nl.

]]>
https://www.ontwerpen-voor-geld.nl/beleid-webdesign-wedstrijden/feed/ 0
Beleid in Logo/ huisstijl wedstrijden https://www.ontwerpen-voor-geld.nl/beleid-in-logo-huisstijl-wedstrijden/ https://www.ontwerpen-voor-geld.nl/beleid-in-logo-huisstijl-wedstrijden/#comments Wed, 17 Dec 2014 12:05:18 +0000 https://www.ontwerpen-voor-geld.nl/?p=9911 Er wordt op onze site vaak gebruik gemaakt van de fraudeknop om potentiële fraude te melden. Hier zijn we erg blij mee, want dit houdt onze website schoon en zo blijft de kwaliteit gewaarborgd. Op deze pagina willen we met tekst en aan de hand van voorbeelden aangeven wat wel wel en niet is toestaan. […]

Het bericht Beleid in Logo/ huisstijl wedstrijden verscheen eerst op Ontwerpen-voor-geld.nl.

]]>
Er wordt op onze site vaak gebruik gemaakt van de fraudeknop om potentiële fraude te melden. Hier zijn we erg blij mee, want dit houdt onze website schoon en zo blijft de kwaliteit gewaarborgd. Op deze pagina willen we met tekst en aan de hand van voorbeelden aangeven wat wel wel en niet is toestaan.

Wat moet ik de opdrachtgever aanleveren?

  • Logo altijd in vector formaat aanleveren (.ai / .eps), dit is een lijntekening. Logo’s op basis van pixels zijn niet toegestaan.
  • Daarnaast gaan we er vanuit dat je een logo ook aanlevert in zwart/wit en in .jpg of .png formaat.
  • Bijbehorende lettertypen, als hier kosten aan zijn verbonden, dien je de opdrachtgever van te voren hiervan op de hoogte te stellen.
  • Als de opdrachtgever heeft gevraagd om briefpapier of visitekaartjes dienen deze drukklaar aangeleverd te worden.

Wanneer mag ik wel en geen stockmateriaal gebruiken?

In principe mag je altijd stockmateriaal gebruiken zolang het niet als logo dient. Je mag dus geen stock afbeelding pakken, hier de naam van de opdrachtgever bij zetten en het insturen als logo. Let op: als je stockmateriaal gebruikt, dus niet in logo ontwerp, dien je de opdrachtgever van te voren op de hoogte te brengen van eventuele extra (licentie) kosten. Gebruik je toch stockmateriaal in logo ontwerp? Dan krijg je een waarschuwing, na 3 officiële waarschuwingen wordt jouw account van onze site verwijderd.

Stockmaterial policy

 

 

Hoe mag ik mijn ontwerp presenteren?

Je eigen naam / logo opnemen in een ontwerp? Je mag een icoon van jezelf opnemen in je ontwerpen ter herkenning. Dit icoon mag echter geen reclame of contactgegevens bevatten.

Name and logo policy

Een logo presenteren op een visitekaartje of briefpapier? Dat mag alleen als de opdrachtgever hier specifiek om heeft gevraagd. Heeft de opdrachtgever niet om een ‘huisstijl’ element gevraagd dan mag je het ook niet insturen.

Als er niet om gevraagd wordt geldt de volgende regel:

Business card policy

Met andere vormen van presenteren hebben wij geen problemen, zoals:

Presentation policy

Presentation logo policy

Wordt mijn idee beschermd?

Ja, tot op zekere hoogte. Wil je niet dat andere ontwerpers geïnspireerd worden door jouw ontwerp? Doe dan alleen mee met één-op-één wedstrijden. In open wedstrijden wordt een uniek idee beschermd, degene die als eerste een idee in- stuurt

Wat zijn geen unieke ideeën? 

1: Alles wat voor de hand ligt bij de aard van de werkzaamheden die de opdrachtgever uitvoert. Als de opdrachtgever een bouwbedrijf heeft, is het voor de hand liggend dat de vormgeving van een huis gebruikt wordt.

2: Ook combinaties van letters zijn niet uniek. Als een bedrijf Jansen Bouw heet dan is een combinatie met bijvoorbeeld de J & B niet beschermd.

Wanneer moet ik de bestanden aanleveren?

Binnen 5 dagen nadat je gekozen bent als winnaar. Of zoals overeengekomen met de opdrachtgever.

Wat als de opdrachtgever de gegevens niet aanlevert en ik daarom de bestanden niet kan opleveren? 

Daar kun je als ontwerper niets aan doen. Heeft de opdrachtgever de gegevens na 5 werkdagen nog niet aangeleverd of reageert deze niet op jouw mailtjes, neem dan contact met ons op.

De opdrachtgever vraagt gedurende wedstrijd steeds meer op te leveren, mag dat ?

Nee, dat mag niet.

Wat als het voorbeeld hier niet bij staat of je twijfelt? 

Ga zeker niet in discussie in het forum van de wedstrijd met ontwerper(s) of opdrachtgever maar neem contact met ons op.

Stuur het ontwerp in als fraude, dan bepalen wij of we het toelaten of niet.

Het bericht Beleid in Logo/ huisstijl wedstrijden verscheen eerst op Ontwerpen-voor-geld.nl.

]]>
https://www.ontwerpen-voor-geld.nl/beleid-in-logo-huisstijl-wedstrijden/feed/ 0
Nieuw: Voeg vaardigheden toe https://www.ontwerpen-voor-geld.nl/voeg-skills-toe/ https://www.ontwerpen-voor-geld.nl/voeg-skills-toe/#comments Thu, 11 Dec 2014 10:40:06 +0000 https://www.ontwerpen-voor-geld.nl/?p=9923 Vanaf vandaag kun je ook je vaardigheden toevoegen aan jouw profiel. Ben je bijvoorbeeld goed in Signing dan kun je dit nu aangeven. Opdrachtgevers kunnen hier binnenkort op zoeken zodat het voor hen nog makkelijker wordt om met de juiste freelancer in contact te komen. Ook is het goed voor je ervaring op de site; […]

Het bericht Nieuw: Voeg vaardigheden toe verscheen eerst op Ontwerpen-voor-geld.nl.

]]>
skills-freelancer

Vanaf vandaag kun je ook je vaardigheden toevoegen aan jouw profiel. Ben je bijvoorbeeld goed in Signing dan kun je dit nu aangeven. Opdrachtgevers kunnen hier binnenkort op zoeken zodat het voor hen nog makkelijker wordt om met de juiste freelancer in contact te komen. Ook is het goed voor je ervaring op de site; je krijgt per vaardigheid 5XP bijgeschreven!

Bewerk je profiel om vaardigheden toe te kunnen voegen.

Het bericht Nieuw: Voeg vaardigheden toe verscheen eerst op Ontwerpen-voor-geld.nl.

]]>
https://www.ontwerpen-voor-geld.nl/voeg-skills-toe/feed/ 0
Logo laten maken https://www.ontwerpen-voor-geld.nl/logo-laten-maken/ https://www.ontwerpen-voor-geld.nl/logo-laten-maken/#comments Wed, 26 Nov 2014 08:35:59 +0000 https://www.ontwerpen-voor-geld.nl/?p=9913 U hebt een nieuw, of bestaand bedrijf en u wilt een logo laten maken of een logo laten ontwerpen. Als u zelf geen kennis heeft van grafische programma’s kan dat een behoorlijke uitdaging zijn. Een traditioneel reclamebureau is vaak erg duur en bij een kennis die wel eens wat ontwerpt weet u niet zeker of […]

Het bericht Logo laten maken verscheen eerst op Ontwerpen-voor-geld.nl.

]]>
U hebt een nieuw, of bestaand bedrijf en u wilt een logo laten maken of een logo laten ontwerpen. Als u zelf geen kennis heeft van grafische programma’s kan dat een behoorlijke uitdaging zijn. Een traditioneel reclamebureau is vaak erg duur en bij een kennis die wel eens wat ontwerpt weet u niet zeker of u krijgt waarnaar u op zoek bent. Dit probleem hebben wij opgelost door online logo ontwerpwedstrijden te organiseren.

Logo laten ontwerpen via een ontwerpwedstrijd

Met een “logo laten ontwerpen” wedstrijd vraagt u een grote groep mensen om met u mee te denken over uw logo. U omschrijft waarnaar u op zoekt bent en wij publiceren de wedstrijd op onze website. De wedstrijd wordt onder de aandacht gebracht van duizenden ontwerpers en de ontwerpers die zich aangetrokken voelen tot uw wedstrijd doen mee. Zij sturen een logo ontwerp in wat u direct kunt beoordelen. Na een tijdje hebt u vele logo ontwerpen ontvangen van meerdere ontwerpers en kunt u het beste ontwerp kiezen als winnaar.

Waar moet een goed bedrijfslogo aan voldoen

Het is natuurlijk heel belangrijk dat uw bedrijfslogo aansluit op uw marketing. Het logo moet de sfeer van uw bedrijf ademen, herkenbaar zijn en passen bij uw activiteiten. Het is dus van belang dat het bedrijfslogo voor u op maat wordt gemaakt, want het zou zonde zijn als de slager om de hoek exact hetzelfde logo heeft. We hebben hier nog meer tips staan die u kunnen helpen. Het uitzetten van een ontwerpwedstrijd zorgt voor op maat gemaakte logo’s voor uw bedrijf. Onderstaand bedrijfslogo is op maat gemaakt via een wedstrijd.

Bos in bedrijf heeft een logo laten maken bij ontwerpen-voor-geld.nl

Websites waar je gratis een logo kunt maken

Er komen steeds meer websites waar je gratis een logo kunt laten maken. Hier kunt u kiezen uit standaard logo ontwerpen, een aantal kleuren aanpassen en de naam toevoegen. Maar ook dit is niet gratis, vaak willen deze website’s drukwerk verkopen en is het dus niet van belang of uw logo goed is of niet. Een ander nadeel van een gratis logo laten maken zijn de rechten. Het eigendom blijft liggen bij de oorspronkelijke ontwerper. U kunt de rechten nooit krijgen aangezien er misschien wel 100 andere bedrijven zijn met datzelfde logo. Bij ons gaan alle ontwerpers via de algemene voorwaarden akkoord dat zij alle mogelijke rechten aan u overdragen. U hebt dus een uniek logo dat persoonlijk is en ook echt van u is. Op onze site kunt u een goedkoop logo laten maken door een ontwerpwedstrijd te starten.

Programma’s om een professioneel logo mee te maken

Een professioneel logo wordt altijd gemaakt op basis van een vector bestand (ook wel lijntekening genoemd). Normale programma’s kunnen vaak niet overweg met deze bestanden, daarom heb je daar speciale programma’s voor nodig zoals Adobe illustrator. Dit programma is speciaal ontworpen om vector ontwerpen te maken en te bewerken. Kunt u niet overweg met dit soort programma’s, start dan een ontwerpwedstriijd en vraag het onze ontwerpers.

Kosten logo ontwerp

De kosten voor het maken van een logo liggen erg uit elkaar. Van gratis tot heel duur via een traditioneel bureau. Een ontwerp bij ons laten maken is goedkoper dan bij een traditioneel reclamebureau omdat we alle onnodige schakels hebben weg gelaten. We hebben geen account managers, we hebben geen duur kantoor, wij brengen u direct in contact met ontwerpers. Hieronder een kleine indicatie van de kosten (lees meer).

Prijs Aantal inzendingen
Budget pakker €150,- 30
Normaal pakket €250,- 60
Pro pakket €400,- 100

Ben jij ontwerper en kun je zelf een logo maken? Dan zoeken we jou

Ben je creatief en wil je graag een portfolio opbouwen? Dat kan, doe dan mee met een ontwerp wedstrijd bij ons op de site. Zo kun je snel klanten aan je binden en tegelijkertijd geld verdienen. Registreer je dus snel op de site en begin met ontwerpen.

 

Het bericht Logo laten maken verscheen eerst op Ontwerpen-voor-geld.nl.

]]>
https://www.ontwerpen-voor-geld.nl/logo-laten-maken/feed/ 0
Unieke samenwerking tussen Duolingo en Ontwerpen-voor-geld.nl https://www.ontwerpen-voor-geld.nl/samenwerking-met-duolingo/ https://www.ontwerpen-voor-geld.nl/samenwerking-met-duolingo/#comments Thu, 06 Nov 2014 09:54:10 +0000 https://www.ontwerpen-voor-geld.nl/?p=9879 Oldenzaal, 6 November 2014 – Een unieke samenwerking tussen het Nederlandse Ontwerpen-voor-geld.nl en Amerikaanse Duolingo gaat van start. Met de samenwerking maakt de Nederlandse start-up het voor haar 55.000 gebruikers mogelijk een officieel taalcertificaat te behalen. Als je bij een hogeschool of universiteit in Nederland een Engels certificaat wil halen ben je al snel honderden […]

Het bericht Unieke samenwerking tussen Duolingo en Ontwerpen-voor-geld.nl verscheen eerst op Ontwerpen-voor-geld.nl.

]]>
duolingo_impression

Oldenzaal, 6 November 2014 – Een unieke samenwerking tussen het Nederlandse Ontwerpen-voor-geld.nl en Amerikaanse Duolingo gaat van start. Met de samenwerking maakt de Nederlandse start-up het voor haar 55.000 gebruikers mogelijk een officieel taalcertificaat te behalen.

Als je bij een hogeschool of universiteit in Nederland een Engels certificaat wil halen ben je al snel honderden euro’s kwijt. De test van Duolingo kost slechts 20 euro, wordt door echte mensen nagekeken en je kunt examen doen wanneer het jou uitkomt. Als je via Ontwerpen-voor-geld.nl de test aanvraagt is deze dit jaar nog helemaal gratis.

Duolingo is met 50 miljoen gebruikers de meest populaire manier om een nieuwe taal te leren. Om je Engelse vaardigheden te bewijzen kun je er een echt taalcertificaat behalen. Dit certificaat is in samenwerking met universiteiten ontwikkeld en voldoet aan diverse standaarden zoals TOEFL. Nu kunnen freelancers, ontwerpers en bedrijven via ontwerpen-voor-geld.nl examen doen. Geslaagd? Dan wordt het behaalde diploma toegevoegd aan het profiel op de site. Op deze manier kun je zien hoe goed de Engelse vaardigheden van gebruikers op de site zijn.

Ontwerpen-voor-geld is een crowdsourcing platform waar je grafische opdrachten kunt uitzetten door het plaatsen van een ontwerpwedstrijd. Je omschrijft wat je nodig hebt, ontwerpers schrijven zich in door een concept in te sturen en jij kiest na een week het beste ontwerp uit als winnaar. Inmiddels zijn er meer dan 39.000 ontwerpers aangesloten en zijn er 20.000 wedstrijden geplaatst. Daarmee is Ontwerpen-voor-geld.nl Nederlands grootste marktplaats voor grafisch ontwerp.

“We waren blij verrast toen Duolingo contact met ons opnam met het verzoek of we met hen wilden samenwerken. Door het ‘Engels diploma’ toe te voegen aan hun profiel kunnen gebruikers op onze site zich nu direct onderscheiden van anderen. Dit helpt ons de kwaliteit van ontwerpers en freelancers op de site hoog te houden.” – Roel Masselink Ontwerpen-voor-geld is daarmee een ware pionier omdat het wereldwijd een van de eerste platformen is die deze test gaat integreren. De test is nu voor iedereen beschikbaar en is aan te vragen via https://www.ontwerpen-voor-geld.nl/duolingo/. Hier is ook meer informatie over de test te vinden en een filmpje over hoe het werkt. Momenteel is de test alleen in het Engels beschikbaar, aan andere talen wordt nog gewerkt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Roel Masselink

Oprichter van Ontwerpen-voor-geld.nl

Mail: roel@ontwerpen-voor-geld.nl

Het bericht Unieke samenwerking tussen Duolingo en Ontwerpen-voor-geld.nl verscheen eerst op Ontwerpen-voor-geld.nl.

]]>
https://www.ontwerpen-voor-geld.nl/samenwerking-met-duolingo/feed/ 0
10 tips voor logo ontwerpen https://www.ontwerpen-voor-geld.nl/logo-ontwerpen-tips/ https://www.ontwerpen-voor-geld.nl/logo-ontwerpen-tips/#comments Mon, 13 Oct 2014 11:25:32 +0000 https://www.ontwerpen-voor-geld.nl/?p=9824 1: Zorg ervoor dat je logo herkenbaar is Een logo heeft natuurlijk als primair doel om de herkenbaarheid van jouw merk te verbeteren. Bladeren mensen door de krant en zien ze in een oogwenk jouw logo voorbij komen, dan moeten ze aan je denken. Herhaling leidt tot bewustwording en dat wil je bereiken met een unieke identiteit. […]

Het bericht 10 tips voor logo ontwerpen verscheen eerst op Ontwerpen-voor-geld.nl.

]]>
10 Tips voor het ontwerpen van een logo

1: Zorg ervoor dat je logo herkenbaar is

Een logo heeft natuurlijk als primair doel om de herkenbaarheid van jouw merk te verbeteren. Bladeren mensen door de krant en zien ze in een oogwenk jouw logo voorbij komen, dan moeten ze aan je denken. Herhaling leidt tot bewustwording en dat wil je bereiken met een unieke identiteit.

2: Kiezen, tijdloos of juist de trend volgen

Een tijdloos logo is is veelal aan te raden. Je wilt niet dat je logo over een paar jaar verouderd lijkt. Of dat er smilies in staan terwijl dat drie jaar geleden een hype was. Kies daarom voor tijdloze logo ontwerpen.

Heb je bijvoorbeeld een éénmalig evenement? Dan is het juist leuk en onderscheidend om daar trends in op te nemen. De hype die op dat moment gaande is zal ook voor meer herkenbaarheid van jouw logo zorgen.

3: Een klein logo, nog herkenbaar?

Wat vaak wordt vergeten is het testen van kleine logo’s. Een logo wordt groot en mooi gepresenteerd maar als je deze vervolgens op een pen of visitekaartje wilt printen blijft er niets van over. Je herkenbaarheid vervalt en daarmee het nut van je logo.

4: Kenmerkt het logo uw diensten of producten?

Het is natuurlijk mooi dat als je eigenaar van een paardenhouderij bent dat je logo een paard bevat. Dit vergroot de herkenbaarheid en maakt direct duidelijk dat je diensten gerelateerd zijn aan paarden. Pas hier echter wel mee op, wij zien vaak logo’s voorbij komen die bij meerdere bedrijven gebruikt worden.

Een mooie oplossing hiervoor is een eigen paard te nemen. Daar foto’s van maken zodat ontwerpers bijvoorbeeld het silhouet in uw logo kunnen verwerken. Zo is deze altijd uniek en heb jij iets heel persoonlijks waar je trots op kunt zijn.

5: Is het logo ook in zwart- wit herkenbaar?

Klein, zwart-wit…. Wat blijft er over van uw logo. Hoewel we tegenwoordig in een kleurrijke wereld leven en het steeds minder vaak voorkomt dat je een zwart-wit variant nodig hebt van je logo is het wel handig om deze te hebben. De krant is nog niet altijd in kleur en er zijn nog veel zwart-wit printers in omloop. Zorg er voor dat je logo haar herkenbaarheid niet verliest als deze in zwart-wit wordt afgedrukt.

6: Past de stijl bij uw onderneming?

Heb je een kinderdag verblijf is het natuurlijk heel leuk dat er vrolijke kleuren in worden verwerkt. Maar bij een advocaten bureau kan dat een beetje onprofessioneel overkomen. Bedenk van te voren dus goed welke stijl past bij jouw onderneming.

7: Wees onderscheidend, tip 7

Heb je een tandarts praktijk? Dan is een logo met een tand er in natuurlijk voor de hand liggend. De naam van de praktijk speelt vaak ook een belangrijke rol, leg daar de nadruk op zodat mensen de naam onthouden. Kan de ontwerper de tand erin verwerken? Dan is dat top, zolang het logo maar niet direct op die van je concurrent lijkt.

8: Kosten van een logo ontwerp

De gedachte gaat dat een logo ontwerpen een tijdrovende en dure klus is. Dat is een fabel, als een ontwerper naar je bedrijf kijkt heeft zij waarschijnlijk al snel een idee over hoe het eruit moet gaat zien. Een logo is dan snel gemaakt. De tijd en kosten gaan vaak zitten in het finetunen van het bedachte logo en de wensen van de ondernemer. Dit probleem kan snel worden getackeld door een ontwerpwedstrijd uit te schrijven. (Zie punt 10.).

9: Logo of huisstijl?

Veel mensen kennen de term huisstijl wel maar hebben geen flauw idee wat ermee bedoeld wordt. En dat is niet zo raar want overal wordt het anders verteld. Volgens ons is je huisstijl van invloed op alle grafische uitingen van je bedrijf. Dat gaat veel verder dan alleen een briefpapiertje en visite kaartje.

Maar hoever wil je je huisstijl doortrekken? Dat is vaak de vraag; moeten alle pennen op kantoor in de juiste kleuren zijn en voorzien van een logo? Als je bij ons een huisstijl wedstrijd plaatst zullen onze ontwerpers je een voorbeeld geven van hoe jouw huisstijl eruit komt te zien en heb je de basis staan met een ontwerp van je logo, visitekaartjes, briefpapier en envelop.

10: Een logo ontwerp wedstrijd

Een nieuwe manier om een logo te laten maken is via een ontwerp wedstrijd. Hiermee los je veel problemen op die je bij een traditioneel bureau wel tegenkomt. Eigenlijk leg je dezelfde vraag bij duizenden ontwerp bureaus neer en wie zich aangesproken voelt komt met een opzetje voor jouw logo. Dit gaat niet alleen veel sneller maar doordat er geen tussenpersonen meer nodig zijn komt het verzoek direct bij de ontwerper terecht. En zoals bij elk efficiënt proces zijn de kosten dan veel lager en de lijnen korter. Lees meer over de de kosten voor het maken van een logo ontwerp of start een ontwerpwedstrijd !

Meer tips voor het maken van een logo? Aarzel niet, neem contact met ons op.

Het bericht 10 tips voor logo ontwerpen verscheen eerst op Ontwerpen-voor-geld.nl.

]]>
https://www.ontwerpen-voor-geld.nl/logo-ontwerpen-tips/feed/ 0